غده تیروئید در جلوی گردن قرار گرفته است. دارای دو لوب راست و چپ است که همانند پروانه بوده و بال های آن در دو طرف گردن قرار گرفته است. هورمون های تولید شده توسط این غده متابولیسم بدن را تنظیم می کنند، فرآیندی که بدن برای تولید انرژی استفاده می کند. اختلالاتی که روی عملکرد تیروئید تاثیر داشته باشد می تواند موجب تسریع یا کند شدن فرآیند متابولیسم بدن شود، که نتیجه اش دامنه وسیعی از علائم مختلف است.
گواتر بزرگی غده تیروئید است، بزرگ شدن غده تیروئید به صورت تورم جلوی گردن ظاهر می شود. گواتر ممکن است در نتیجه کم کاری تیروئید یا پرکاری تیروئید رخ دهد. گاهی اوقات نیز در اثر تومور تیروئید یا ندول تیروئید بزرگ می شود.
هورمون های تولید شده در غده تیروئید تقریبا روی تمامی ارگان های بدن تاثیر دارند از جمله قلب. کم کاری تیروئید موجب کند شدن و کم شد ضربان قلب می شود، در حالی که پرکاری تیروئید موجب تند و سریع شدن ضربان قلب می شود. بالا رفتن سطح هورمون های تیروئید می تواند موجب افزایش فشار خون یا هیپرتانسیون شود، و احساس طپش قلب و نبض کوبنده ایجاد کند.
اختلالات تیروئید می تواند روی عواطف، انرژی و خلق تاثیر بگذارند. کم کاری تیروئید موجب علائم شبیه افسردگی، خستگی و احساس بی حالی می شود. پرکاری تیروئید با اختلال خواب، تحریک پذیری، اضطراب و بی قراری همراه است.
ریزش مو از علائم شایع مشکل تیروئید است. هم بالا بودن هورمون های تیروئید و هم کاهش سطح هورمون های تیروئید موجب ریزش مو می شود. پس از درمان اختلال معمولا ریزش مو تصحیح می شود.
تیروئید روی تنظیم دمای بدن تاثیر دارد، بنابراین در کم کاری تیروئید شخص سریع احساس سرما می کند. برعکس افراد مبتلا به پرکاری تیروئید تعریق مفرط داشته و خیلی زود گرم می شوند. مبتلایان به کم کاری تیروئید از سرما بیزار هستند و مبتلایان به پرکاری تیروئید از گرما فراری هستند. سایر علائم و نشانه های پرکاری تیروئید عبارتند از:
• مشکلات بینایی
• اسهال
• بی نظمی قاعدگی
• لرزش دستان
• ضعف عضلانی
درمان اختلالات تیروئید
درمان کم کاری تیروئید:
درمان کم کاری تیروئید معمولا شامل جایگزینی هورمون های تیروئید از طریق خوردن قرص است. معمولا علائم بیماری در طی چند هفته پس از شروع درمان رفع می شوند. بیشتر کسانی که به کم کاری تیروئید مبتلا هستند، مجبور هستند که کل عمر خود قرص تیروئید را مصرف کنند. با گذر زمان درمان موجب کاهش وزن، افزایش انرژی و کم شدن سطح کلسترول خون می شود. درمان پرکاری تیروئید
داروهای ضد تیروئید برای کاهش مقدار هورمون تیروئید تولید شده استفاده می شوند و درمان رایج پرکاری تیروئید هستند. بسیاری از افراد لازم است که بطور بلند مدت این داروها را مصرف کنند. ممکن است داروهای دیگری برای درمان علائم خاص پرکاری تیروئید مثل لرزش دستان یا افزایش ضربان قلب مصرف شود. ید رادیواکتیو یکی از گزینه های درمانی است که برای تخریب بخشی از غده تیروئید در طول چند هفته استفاده می شود. پس از اینکه غده تخریب شد، لازم است که قرص جایگزینی هورمون تیروئید تا آخر عمر مصرف شود. چه موقع باید آزمایش تیروئید انجام داد؟
پزشک ممکن است آزمایش تیروئید را برای شما تجویز کند، اگر علائمی داشته یا ریسک فاکتور بیماری تیروئید داشته باشید. هم پرکاری تیروئید و هم کم کاری تیروئید در زنان بالای ۶۰ سال شایع است. سابقه خانوادگی بیماری تیروئید موجب افزایش ریسک اختلالات تیروئید می شود. آزمایش تیروئید در منزل شیراز
آزمایش تیروئید یکی از پرتکرارترین و متداولترین آزمایشهایی است که انجام میشود.اگر در خود یا اطرافیان تان کاهش یا افزایش ناگهانی وزن، ریزش مو، تغییر در روحیه و انرژی بدن، التهاب در گردن یا احساس سرما و گرمای شدید مشاهده کردید، بهتر است با یک آزمایش تیروئید به دنبال علت آن بگردید. بهتر است عموم افراد هر ۵سال آزمایش تیروئید بدهند و افراد باسابقه ی مشکلات تیروئید تحت نظر پزشک معالج در زمان های کوتاه تری وضعیت تیروئید خود را چک کنند.
متخصصان موسسه شیراز درمان در هر زمان و مکانی آماده نمونه گیری و انواع آزمایش ها در منزل شما از جملهآزمایش تیروئید در منزل شیراز هستند.اغلب پزشکان برای تعیین نوع بیماری مراجعین یا بررسی روند بهبود آنان انجام آزمایش های مختلف مانند آزمایش خون، ادرار، مدفوع و… را تجویز می کنند. این موسسه جهت رفاه حال مریضان با بهترین امکانات آماده خدمت رسانی است.