جستجو
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

کشیدن آب شکم در منزل چگونه است؟

کشیدن آب شکم در منزل چگونه است؟

فهرست مطالب

علت مایع آزاد در شکم چیست؟ کشیدن آب شکم درد دارد؟ مراقبت بعد از کشیدن اب شکم چگونه است؟ آب آوردن شکم (آسیت) اغلب به دلیل بیماری‌های کبدی مانند سیروز، نارسایی کبد و مصرف زیاد الکل رخ می‌دهد. آب جمع‌شده در شکم می‌تواند به اندام‌های دیگر فشار بیاورد و مشکلات جدی‌تری مانند عفونت باکتریایی و درد شکمی ایجاد کند. علت اصلی تجمع مایع آزاد در شکم معمولا اختلال در عملکرد کبد است. درمان آب آوردن شکم شامل روش‌هایی مانند دارو، رژیم غذایی و جراحی است.

کشیدن آب شکم چگونه است؟

برای افراد این سوال پیش می‌اید که کشیدن آب شکم درد دارد. کشیدن آب شکم مانند دیگر جراحی‌ها همراه با درد می‌باشد که با استفاده از مسکن‌ها، کنترل درد انجام می‌شود. مراقبت بعد از کشیدن اب شکم شامل استراحت، رعایت رژیم غذایی و تجویز دارو در صورت نیاز می‌شود. برخی مراکز درمانی این خدمت را در منزل نیز ارائه می‌دهند. در این مقاله، به بررسی روند کشیدن آب شکم در منزل پرداخته خواهد شد.

کشیدن آب شکم چگونه است؟

کشیدن آب شکم یک روش پزشکی است که برای کاهش فشار ناشی از تجمع مایع در شکم انجام می‌شود. آب آوردن شکم معمولا در اثر بیماری‌های کبدی مانند سیروز، برخی سرطان‌ها و بیماری پانکراس اتفاق می‌افتد. مایعات آزاد شده در شکم شامل حتی خون، آب و الکل می‌باشد. آسیت می‌تواند شدید و دردناک شود و علاوه بر ایجاد عفونت، به سمت قفسه سینه حرکت کرده و ریه‌ها را نیز تحت تاثیر قرار دهد. شایع‌ترین علت آب آوردن شکم، سیروز کبدی است که در بسیاری از موارد به دلیل مصرف زیاد الکل به وجود می‌آید. تخلیه این مایعات از طریق سوزنی که به شکم وارد می‌شود انجام می‌گردد.

کشیدن آب شکم درد دارد؟

کشیدن آب شکم در منزل(پارانسنته) معمولا با بی‌حسی موضعی انجام می‌شود تا ناحیه‌ای که سوزن وارد می‌شود، بی‌حس شده و درد کمتری احساس شود. با این حال، ممکن است در زمان ورود سوزن، بیمار احساس درد خفیف یا سوزش داشته باشد. در طول تخلیه مایع آزاد در شکم، برخی افراد ممکن است احساس فشار یا درد در شکم داشته باشند. اگر مقدار مایع خارج شده زیاد باشد، احتمالا بیمار دچار سرگیجه یا احساس سبکی سر نیز خواهد شد.

پس از این تخلیه مایع آزاد در شکم، پزشک برای کاهش درد، مسکن تجویز یا تزریق می‌کند. بهتر است بیمار پس از تخلیه مایعات از خدمات پرستار در منزل شیراز استفاده کند تا روند درمان به طور کامل طی شود.

مراقبت بعد از کشیدن اب شکم چگونه است؟

مراقبت بعد از کشیدن آب شکم در منزل شامل موارد زیر می‌شود.

  1. ادامه روند درمان با پزشک معالج
  2. ۱. مصرف داروهای ادرارآور طبق تجویز پزشک برای تخلیه کامل مایعات اضافی
  3. کاهش مصرف نمک و مواد غذایی حاوی پتاسیم برای کنترل مایعات بدن
  4. محدود کردن مصرف مایعات
  5. پرهیز از مصرف الکل و نوشیدنی‌های الکلی
  6. کنترل روزانه وزن بدن برای نظارت کامل بر تغییرات
  7. پیگیری ادامه روند درمان با پزشک معالج.
  8. نشت مایعات از محل تخلیه در ۲۴ ساعت اولیه طبیعی است، اما اگر پس از این مدت ادامه داشت، بهتر است از خدمات ویزیت متخصص داخلی در منزل شیراز استفاده کنید یا به پزشک مراجعه نمایید.

در صورت داشتن علائمی مانند مشکل تنفسی، درد جدید در شکم، تب، و تهوع و استفراغ حتما به مراکز درمانی مراجعه نمایید.

آسیت ( آب شکم )

هنگامی که بیش از ۲۵ میلی لیتر مایع در داخل حفره شکم جمع شود، به عنوان آسیت شناخته می‌شود و زمانی اتفاق می‌افتد که کبد به درستی کار نکند. در این حالت مایعات فضای بین پوشش شکم و اعضا را پر می‌کند. اگر آسیت شدید باشد، ممکن است دردناک باشد و شما را از حرکت راحت باز دارد. همچنین، آسیت می‌تواند زمینه را برای ایجاد عفونت در شکم فراهم کند. و به درون قفسه سینه حرکت کرده و ریه‌ ها را احاطه کند که این شرایط باعث تنگی نفس می‌شود.

علل آسیت یا آب شکم

عوامل مختلفی موجب بروز آسیت یا تجمع مایع در حفره شکمی می‌شود که عبارتند از:

  • سیروز کبدی
  • سرطان تخمدان یا آندومتر رحم
  • روده آسیب دیده
  • بیماری های قلبی و عروقی
  • عارضه های کلیه
  • تومور های سرطانی و غیر سرطانی
  • بیماری پانکراس
  • عفونت‌های ویروسی مانند هپاتیت B یا هپاتیت C
  • سو‌ءمصرف الکل
  • نارسایی احتقانی قلب
  • پانکراتیت (التهاب پانکراس)
  • بیماری سل
  • کم‌کاری تیروئید

علائم آسیت یا آب شکم چیست؟

مهم‌ترین علائم آسیت یا آب شکم احساس سیری و شکل شکم به فرم بادکنک و افزایش سریع وزن می‌باشد. ابته این بیماری علائم دیگری نیز دارد که عبارتند از:

  • احساس پری و از دست دادن اشتها
  • سوزش سر معده
  • احساس نفخ و سنگینی
  • حالت تهوع یا سو هاضمه
  • تورم در اندام تحتانی
  • تنگی نفس
  • فتق
  • بواسیر
  • تب
کشیدن آب شکم در منزل شیراز
کشیدن آب شکم در منزل شیراز

پاراسنتز یا کشیدن آب شکم چیست؟

پاراسنتز یک روش برای جمع آوری مایعات شکمی کاربرد دارد. در این روش از سوزن باریک یا بلند استفاده می شود که وارد شکم می شود. مایع به آزمایشگاه فرستاده می شود و علت تجمع مایع بررسی می شود. این روش برای تسکین فشار و یا درد شکمی در بیماران سرطانی یا سیروزی کاربرد دارد.

 پاراسنتز یا کشیدن آب شکم چگونه انجام می شود؟

اگر مقدار زیادی مایع با این روش تخلیه شود، بیمار به پشت خوابانده می شود و سر بیمار رو به بالا قرار داده می شود. افرادی که مایع کمتری از آن ها گرفته می شود ممکن است بتوانند بنشینند. پزشک داروی بی حس کننده وارد شکم می‌کند. ناحیه را بی حس شده و سوزن مخصوص پاراسنتز وارد محل مشخص شده می‌شود. پزشک باید مراقب باشد که خونی خارج نشود و یا سوزن وارد روده‌ها نشود. در این حالت می‌توان از سونوگرافی استفاده کرد.

اگر پزشک نیاز به جمع آوری مایعات زیادی داشته باشد، از راه ورید بازو به بیمار مایع داده می‌شود. این کار برای پیشگیری از افت فشار و یا شوک انجام می‌شود.

وقتی که مایع تخلیه شد، سوزن را خارج کرده و محل ورود سوزن بانداژ می‌شود. پس از انجام تست، نبض، فشار خون و دما برای حدود ۱ ساعت بررسی می‌شود. این روش ۲۰ الی ۳۰ دقیقه زمان‌بر است و در صورتی که مقدار بیشتری مایع جمع‌آوری شود، این زمان بیشتر خواهد بود. پس از انجام این تست، بیمار می‌بایست فعالیت‌های طبیعی خود را ادامه دهد مگر آنکه پزشک وی را منع کرده باشد. پس از کشیدن آب شکم، در صورت مشاهده موارد زیر، فوراً به پزشک اطلاع دهید

  • تب بالاتر از ۳۸ درجه
  • درد شکمی شدید
  • قرمزی یا درد بیشتر در ناحیه ی شکمی
  • خون در ادرار
  • خونریزی زیاد از محل

آخرین سخن درباره کشیدن آب شکم در منزل

کشیدن آب شکم برای تخلیه مایعات جمع‌شده است که به دلیل بیماری‌های مختلفی مانند سیروز کبدی و هپاتیت رخ می‌دهد. این فرآیند معمولا درد کمی دارد که با تجویز مسکن کنترل و کاهش می‌یابد. در واقع، علت مایع آزاد در شکم به دلیل نارسایی و عدم عملکرد درست کبد است. پس از تخلیه مایعات، رعایت تمام اصول مراقبت‌های بعد از عمل بسیار مهم است تا علاوه بر بهبود درمان، از بروز مشکلات مجدد جلوگیری شود. برخی افراد در صورت عدم رعایت این مراقبت‌ها ممکن است دوباره به این مشکل دچار شوند.

سوالات متداول

علت مایع آزاد در شکم چیست؟

علت مایع آزاد در شکم به دلیل مشکلاتی مانند بیماری‌های کبدی (مثل سیروز)، نارسایی قلبی، برخی از انواع سرطان یا عفونت‌های شدید است. این مایعات به دلیل عملکرد نادرست بدن در دفع مایعات اضافه، در شکم جمع می‌شوند.

آیا کشیدن آب شکم در منزل ایمن است؟

کشیدن آب شکم در منزل تنها با نظارت پزشک یا پرستار متخصص و در شرایط کاملا استریل ایمن است. همچنین، این موضوع به نحوه خدمات شرکت ارائه دهنده نیز بستگی دارد.

آیا کشیدن آب شکم در منزل درد دارد؟

کشیدن آب شکم با بی‌حسی موضعی انجام می‌شود و ممکن است، درد کمی حس می‌شود.

کشیدن آب شکم چقدر طول می‌کشد؟

این فرآیند معمولا بین ۳۰ دقیقه تا یک ساعت زمان می‌برد، اما بسته به میزان مایعات، زمان دقیق ممکن است متغیر باشد.

برای دریافت مشاوره کلیک کنید.

اشتراک گذاری:

: امتیاز مقاله

مقالات برگزیده
خدمات
مطالب آموزشی مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره