در فصل بهار معمولا برخی از والدین نگران آلرژی بهاری در کودکان هستند. آلرژی کودکان در بهار با علائمی چون عطسه، آبریزش بینی، خارش چشم و گلو خود را نشان میدهد. آیا میدانید پیشگیری از آلرژی بهاری در کودکان چگونه است؟ برای درمان حساسیت فصلی باید از روشهای موثری استفاده کنید. با اقدامات ساده و اصولی میتوان از بروز یا شدت یافتن علائم آلرژی کودکان در فصل بهار جلوگیری کرد. ما در این مقاله قصد داریم بیشتر در مورد علت شیوع و پیشگیری از آلرژی بهاری کودکان صحبت کنیم.
اگر میخواهید راه های پیشگیری از آلرژی بهاری را بدانید با ما همراه باشید تا شما را با درمان خانگی حساسیت کودکان آشنا کنیم. آیا میدانید علت سرفه های آلرژیک در کودکان چیست؟ و مواد غذایی آلرژی زا در کودکان کداماند؟
علت شیوع آلرژی کودکان در فصل بهار
آلرژی کودکان در فصل بهار به علت افزایش گردههای گیاهان در هوا دیده میشود برای تشخیص بهتر میتوان از ویزیت پزشک در منزل شیراز کمک گرفت. زیرا در این فصل گیاهان گرده افشانی میکنند و ذرات ریز گرده در هوا پخش میشود؛ سپس کم کم وارد مجاری تنفسی کودکان میشود. سیستم ایمنی بدن برخی از گرده را به اشتباه مواد بی ضرر را خطرناک تشخیص میدهد و باعث واکنش آلرژیک شدید میگردد. همچنین علاوه بر گردهها، تغییرات ناگهانی دما و افزایش میزان آلودگی هوا نیز میتواند شدت آلرژی کودکان در بهار را بیشتر کند.
در ضمن توجه داشته باشید که بازی و فعالیت بیشتر کودکان در فضای باز، احتمال تماس آنها را با عوامل آلرژیزا را تشدید میکند که برای پیشگیری از آلرژی بهاری در کودکان باید در نظر گرفت.
راه های پیشگیری از آلرژی بهاری که باید بدانید
همانطور که گفته شد با آغاز فصل بهار، گردهافشانی گیاهان افزایش مییابد و بسیاری از افراد با علائم آلرژی کودکان مانند عطسه، آبریزش بینی و خارش چشم مواجه میشوند. این واکنشها ناشی از حساسیت بدن به گردهها و ذرات معلق در هواست. رعایت برخی نکات ساده میتواند از شدت الرژی بهار در کودکان کاسته و کیفیت زندگی را در این فصل زیبا بهبود بخشد. در این قسمت راه های پیشگیری از آلرژی بهاری را می گوییم تا فرزندانتان بتوانند بدون دغدغه از زیباییهای این فصل لذت ببرند. برای پیشگیری از آلرژی بهاری در کودکان بهتر است:
- در روزهایی که میزان گرده در هوا زیاد میباشد، از بازی و پیادهروی کودک در فضا باز به مدت طولانی خودداری کنید و پنجرههای خانه را بسته نگهدارید.
- در صورت اجبار برای بیرون رفتن از خانه در روزهای بادخیز و آلوده برای کودکان ماسک بزنید.
- زمان بازگشت به منزل صورت، دستها و بینی کودک را با آب ولرم بشویید تا گردههای چسبیده پاک شود.
- برای کمتر شدن آلرژی بهاره کودکان بعد از هر بار بازی لباسهایشان را عوض کنید و او را به حمام ببرید تا اثرات گرده به حداقل برسد.
- استفاده از تصفیهکنندههای هوا با فیلتر مناسب در خانه میتواند به کاهش میزان گردههای معلق در محیط کمک کند و بهترین راه پیشگیری از آلرژی بهاری است.
- اگر کودک سابقه حساسیت دارد بهتر است پیش از شروع فصل بهار با پزشک مشورت کنید تا در صورت نیاز داروهای پیشگیرانه مصرف شود.
علت سرفه های آلرژیک در کودکان چیست؟
سرفههای آلرژیک در کودکان بیشتر به دلیل تحریک سلولهای پوششی راههای هوایی به وجود میآید. وقتی کودک در معرض عوامل آلرژیزا قرار میگیرد، سلولهای بدن موادی مانند هیستامین آزاد میکنند. هیستامین از مهمترین عوامل سرفه های آلرژیک در کودکان باعث التهاب و حساسیت بیش از حد در مجاری تنفسی خواهد شد. این التهاب موجب حساس شدن راههای تنفسی و ایجاد سرفههای مداوم و خشک میشود که گاهی به اجاره تخت بیمارستانی در شیراز نیاز است.
بر خلاف سرفههای ناشی از عفونت، آلرژیهای تنفسی در کودکان معمولا بدون تب هستند که عطسه، آبریزش بینی یا خارش گلو دارند. متاسفانه سرفه آلرژیک در کودکان به طور مداوم تکرار میشود و به مرور زمان ممکن است کیفیت خواب کودک را تحت تاثیر قرار دهد. آلرژی بهاری در کودکان به خصوص در هنگام شب به علت مشکلات تنفسی شدت مییابد. از این رو برای پیشگیری از آلرژی بهاری در کودکان باید به پزشک مراجعه کنید.
آشنایی با مواد غذایی آلرژی زا در کودکان
برای پیشگیری از آلرژی بهاری در کودکان به بهترین شکل باید مواد غذایی مناسب را مهیا کرده و از مصرف مواد غذایی آلرژی زا در کودکان جلوگیری کرد. وقتی کودک به یک ماده غذایی حساسیت داشته باشد سیستم ایمنی بدنش به آن ماده واکنش نشان میدهد. آلرژی بهاری در کودکان از خفیف تا شدید تغییر میکند و به شکل علائمی مانند کهیر، تورم مشکلات تنفسی، اسهال، استفراغ یا حتی شوک آنافیلاکسی بروز خواهد کرد.
خوب است بدانید که مواد غذایی آلرژیزا در کودکان شامل موارد زیر است:
- شیر
- تخم مرغ
- بادام زمینی
- گردو و بادام
- هتل
- ماهی
- صدف
- گندم
- سویا
- سوسیس کالباس
- هندوانه
- توت فرنگی
مواد غذایی آلرژی زا در کودکان در بیشتر کودکان زیر دو سال شایعتر هستند و با رشد کودک، حساسیت کمتر خواهد شد. اما در برخی از کودکان آلرژی به این مواد به صورت طولانی مدت و یا حتی همیشه باقی میماند و درمان حساسیت فصلی برای آن وجود ندارد. وصل سرم در منزل شیراز برای افرادی که حساسیت شدیدی دارند راهکاری مناسب است.
درمان خانگی حساسیت پوستی در کودکان
با شروع فصل بهار، بسیاری از کودکان علاوه بر علائم تنفسی، دچار مشکلات پوستی ناشی از آلرژی هم میشوند. گردههای گیاهان، آلودگی هوا و تماس با برخی مواد حساسیتزا میتواند باعث بروز خارش، قرمزی و التهاب پوست گردد. خوشبختانه روشهای موثر درمان خانگی حساسیت کودکان وجود دارد که میتواند علائم را کاهش داده و آرامش کودک را حفظ کند.
درمان خانگی حساسیت پوستی در کودکان میتوان از کمپرس سرد استفاده کرد تا خارش و التهاب پوست کمتر شود. همچنین حمام کوتاه با آب ولرم به تسکین پوست کمک میکند. در نظر داشته باشید که برای پیشگیری از آلرژی بهاری در کودکان بعد از حمام کودکان از کرم مرطوب کننده بدون عطر و فاقد مواد شیمیایی استفاده کنید و لباس نخی و نرم بپوشند؛ تا علائم حساسیت پوستی کاهش یابد. با این راهکارها درمان حساسیت فصلی را ساده کنید.
درمان آلرژی کودکان با بهترین داروی ضد حساسیت فصلی
برای درمان آلرژی فصلی کودک بعد از شناسایی علائم آن در صورت وخیم بودن با مشورت پزشک باید دارو مصرف کرد. زیرا این داروها به کاهش آلرژی کودکان کمک کرده و تاثیر زیادی در راحتی او دارد. توجه داشته باشید تمامی داروهای آلرژی بهاره کودکان باید زیر نظر پزشک و خدمات تزریقات در منزل شیراز مصرف شود.
اسم شربت حساسیت کودکان
یکی از گزینههای رایج برای درمان حساسیت کودکان استفاده از شربت حساسیت کودکان است که شامل: آنتی هیستامین، شربت لوراتادین، شربت فکسوفنادین، شربت کلرفنیرامین میباشد. این شربتها برای سنین مختلف در درمان موقت و پیشگیری از آلرژی بهاری تجویز میشود و صورت علائم آلرژی را تسکین میدهد.
قویترین قرص ضد حساسیت فصلی
از قویترین قرص ضد حساسیت فصلی میتوان داروهایی مانند: سیتریزین، لوراتادین، فکسوفنادین، دسلوراتادین و لووستریزین نام برد. ممکن است در مواردی که علائم بسیار شدید باشد پزشک علاوه بر قرص اسپری بینی کورتوندار مانند فلوتیکازون هم تجویز کند. استفاده از قویترین قرص ضد حساسیت برای پیشگیری از آلرژی بهاری در کودکان باید باتوجه به شرایط خاص آن صورت گیرد. مصرف خودسرانه این داروها به خصوص برای کودکان، سالمندان یا افراد دارای بیماری زمینهای خطرناک است.
آیا پیشگیری از آلرژی بهاری ممکن است؟
پیشگیری از آلرژی بهاری در کودکان بر خلاف تصور بسیاری از والدین فقط به معنی دور نگهداشتن آنها از گرده گیاهان نیست، بلکه به مجموعهای از اقدامات روزانه، محیطی، تغذیهای و پزشکی بر میگردد. اگر کودک شما سابقه آلرژی دارد، مشورت با پزشک پیش از شروع فصل بهار برای تهیه برنامهای دقیق جهت کنترل آلرژی کودکان در بهار بسیار مهم است. این برنامه شامل مصرف زود هنگام داروهای پیشگیرانه مانند شربت حساسیت کودکان یا اسپریهای بینی ضد التهاب هستند. همچنین مواد غذایی آلرژی زا در کودکان باید در رژیم غذایی شناسایی و حذف شود، به این علت که در فصل بهار سیستم ایمنی را بیش از حد تحریک میکند.
در پایان
همانطور که در بالا اشاره کردیم استفاده از دستگاههای تصفیه هوا، پرهیز از بردن کودک به فضای باز در ساعت پر گرده، دوش گرفتن و تعویض لباس بلافاصله پس از بازگشت به خانه، از جمله راههای پیشگیری از آلرژی بهاری در کودکان هستند که تاثیر زیادی دارند. در کنار این موارد برای درمان آلرژی فصلی کودک کنترل محیط منزل، استفاده از شویندههای بدون بو و مواد شوینده طبیعی نیز برای درمان خانگی حساسیت پوستی در کودکان مفید خواهد بود. اگرچه آلرژی بهاره کودکان گاهی اجتنابناپذیر به نظر میرسد؛ اما با ترکیبی از شناخت دقیق محرکهای الرژی بهار در کودکان، مراقبت محیطی، تغذیه مناسب و استفاده صحیح از قویترین قرص ضد حساسیت فصلی و شربت حساسیت کودکان میتوان از بروز علائم یا شدت یافتن آنها جلوگیری کرد. داشتن یک برنامه دقیق و آگاهانه درمان آلرژی کودکان شیراز درمان میتواند با پیشگیری آغاز شود و از بروز بسیاری از مشکلات بعدی جلوگیری کند.
پرسشهای متداول
آلرژی بهاری در کودکان چه علائمی دارد؟
عطسه، آبریزش بینی، خارش چشمها، سرفه و گاهی تنگی نفس از علائم شایع آن هستند.
چگونه میتوان از بروز آلرژی بهاری در کودکان جلوگیری کرد؟
با محدود کردن تماس کودک با گرده گلها، استفاده از ماسک هنگام بیرون رفتن، بستن پنجرهها و شستشوی مکرر دست و صورت.
بهترین زمان برای بیرون بردن کودک در فصل بهار چه زمانی است؟
اوایل صبح و بعد از غروب که میزان گرده در هوا کمتر است.
آیا دارویی برای پیشگیری از آلرژی فصلی وجود دارد؟
بله، پزشک میتواند داروهای آنتی هیستامین یا اسپری بینی تجویز کند.