شستشوی گوش در منزل گوش را می توان یکی از حساس ترین اندام های بدن نامید شستشوی گوش در منزل یکی از خدمات درمانی رایج در منزل بیماران است. گوش نه تنها یک اندام شنیداری است، بلکه سبب ایجاد تعادل نیز در بدن فرد می شود. گوش به روش های مختلف از سلامت خود محافظت می کند که تولید موم یکی از این روش ها است اما به دلیل برخی اختلالات ممکن است گاهی سلامت گوش به خطر بی افتد. موسسه خدمات پزشکی و درمان در منزل شیراز درمان با اعزام پرستار به منزلشما جهت شستشوی گوش به روش علمی تلاش میکند تا در وقت و هزینه شما صرفه جویی شود.
امروزه شستشو گوش نسبت به گذشته کمتر انجام می شود.درجه حرارت محلول شستشو گوش باید ۴۰/۶ تا ۴۳/۳ سانتی گرادباشد .محلولهای سردتر یا گرم تر یا استفاده از محلول با فشار باعث درد یا سرگیجه می شود .برای انجام شستشو ،بیمار می نشیندیا دراز می کشد وسر خود را به سمت گوش مبتلا ًمی چرخاند. یک ظرف مخصوص قوس دار نیز زیر گوش قرار می گیرد . برای اینکه کانال گوش خارجی به حالت مستقیم قرار گیرد ،لاله گوش را باید کمی به سمت عقب وبالا کشید.در کودکان برای این منظور باید لاله گوش را به سمت عقب وپایین کشید.شستشو باید با ملایمت تمام انجام شود تا مایع راهی برای خروج داشته باشد وبه داخل گوش میانی وارد نشود .پس از شستشو دهانه کانال گوش خارجی را با پنبه می پوشانند ودر صورت لزوم آنها را تعویض می کنند.پس از پایان شستشو از بیمارخواسته می شود به سمت گوش مبتلاً بخوابد تا به این ترتیب مایعات باقیمانده در کانال گوش خارجی با سهولت بیشتر ی بیرون بیایند.نکته مهم این است که در صورت مشکوک بودن به صدمه به پرده صماخ نباید شستشو ی گوش انجام شود.
علائم کم شنوایی
در صورتی که پاسخ شما به هر یک از پرسش های زیر ”بله“ است، بایستی برای ارزیابی شنوایی به یک شنوایی شناس مراجعه فرمایید.
۱-آیا اغلب از دیگران درخواست تکرار گفته هایشان را دارید ؟
۲- آیا به اعتقاد دیگران مشکل کم شنوایی دارید؟
۳-آیا هنگام صحبت کردن با تلفن مشکل شنیدن دارید؟
۴- آیا صدای تلویزیون یا رادیو را بلندتر از حد معمول می کنید؟
۵-آیا صدای دیگران را می شنوید ولی قادر به تشخیص گفتار آنها نیستید؟
۶-آیا در گوش خود صدای زنگ یا وزوز احساس می کنید؟
در افرادی که به هر علتی دچار آسیب به عصب گوش یا حلزون گوش شده باشند. (مثلا در اثر ابتلا به بیماری های مختلف، ضربه به سر و تصادف، سکته، سابقه ژنتیک کم شنوایی، افزایش سن، مصرف برخی از داروها و جراحی، کارکردن در محیط های پر سرو صدا، استفاده طولانی مدت از تلفن، هندزفری و هدفون ) این افراد می توانند با استفاده از سمعک تا حد زیاد افت شنوایی خود را جبران کنند.