فصل زمستان امسال با شیوع ویروس کرونا در جهان و با وجود علائم مشترک بین ویروس کرونا و آنفلوانزا باعث شده است تا تشخیص آنها از یکدیگر برای مردم سخت شود.
آب ریزش بینی، سرفه، گلودرد و تب، علائم مشابه در بیماریهای مختلفی هستند که در آغاز نمیتوان تشخیص داد که آیا ناشی از باکتری و یا ویروس است یا یک سرما خوردگی ساده. این باعث شده مردم با هر علائمی بترسند و نگران شوند اما نشانههایی وجود دارد که تشخیص این بیماریها را از یکدیگر راحتتر میکند.
راه های انتشار ویروس کرونا
ویروس کرونا از طریق تماس مستقیم با قطرههای تنفسی فرد آلوده (ازطریق سرفه و عطسه) و تماس با سطوح آلوده به ویروس منتقل میشود. ویروس COVID-۱۹ میتواند ساعتها روی سطوح زنده بماند و با یک ضدعفونی کنند قوی مانند الکل از بین میرود. علائم ویروس کرونا
تب کمتر از ۴۰ درجه سانتی گراد – سرفه (خشک) – گلو درد – لرز خفیف – احساس خستگی -احساس گرفتگی بینی – احساس ناراحتی در قفسه سینه – بی اشتهایی – نفس تنگی یا مشکل تنفسی- درد عضلات
علائم نادر ویروس کرونا
حالت تهوع و استفراغ – سردرد- اسهال – شکم درد – آب ریزش بینی – گرفتاری دستگاه تنفس تحتانی, بدون درگیری قسمت های فوقانی در بیماری کرونا ویروس شایع است .
علائم آنفلوانزا
آنفلوانزا شما را یکباره زمین گیر میکند, سر و تمام اندام بدن فرد شروع به درد گرفتن میکند، سرفه خشک و خشکی گلو دارد. تب تا ۴۱ درجه سانتیگراد بالا می رود و غالباً همراه با لرز است و فرد احساس گرسنگی نمیکند.
تب و لرز، خستگی شدید، بدن درد، حالت تهوع، تب شدید, سردرد و درد عضلانی شدید در آنفلوآنزا از شیوع بالایی برخوردار است.
علائم سرما خوردگی ساده
در سرماخوردگی ساده، معمولا خارش گلو و آب ریزش بینی وجود دارد و بعدا سرفه شروع میشود. چندین روز طول میکشد تا علائم گلو درد، آب ریزش بینی، سرفه بلغم دار، یا سرفههای خشک، تب و سردرد ظاهر شده بهتر شوند. در این وضع گوشها وزوز میکنند و بیمار احساس ضعف میکند. توجه داشته باشید که آبریزش بینی شدید از علائم سرماخوردگی است.
چگونه از فرد مبتلا به کرونا نگهداری کنیم؟
کرونا میتواند خفیف، متوسط و شدید باشد. فرم خفیف بودن این بیماری را پزشک تشخیص داده و در صورت تشخیص خفیف بودن کرونا و با نظر پزشک فرد مبتلا به کرونا در خانه استراحت میکند.
شرایط نگهداری بیمار کرونایی نوع خفیف در منزل: باید این بیمار در خانه اتاق مجزا داشته باشد و این اتاق حتماً باید تهویه مناسب داشته و پنجرهای به بیرون داشته باشد. اگر فرد مبتلا به کرونا نیاز به سرویسهای بهداشتی و حمام داشت، باید برای خارج شدن از اتاق خود ماسک معمولی بزند و غذای خود را در همین اتاق مصرف کند تا علائم این بیماری برطرف شود.
فردی که میخواهد از بیمار مبتلا به کرونا در خانه نگهداری کند، باید سالمترین فرد در خانه بوده و سابقه بیماری نداشته باشد. این فرد باید هنگام مراجعه به اتاق بیمار یک ماسک معمولی زده و بعد از خارج شدن دستهای خود را شسته و با محلول الکی آن را ضدعفونی کند.
روزی یکبار باید سرویس بهداشتی و حمام فردی که مبتلا به کروناست و از این مکانها استفاده میکند با محلول ضدعفونیکننده یا همان وایتکس خانگی ضدعفونی شود؛ ضمن اینکه لباس بیماران مبتلا به کرونا نیز باید در ماشین لباسشویی و دمای ۶۰ تا ۹۰ درجه شستوشو شود.
اگر کسی در خانه یک اتاق داشت و بیماران کرونا مجبور بود در آن اتاق استراحت کند باید فاصله بیمار تا اعضای دیگر خانه حداقل یک تا دو متر باشد؛ البته در چنین شرایطی بیمار مبتلا و اطرافیان وی باید همیشه از ماسک استفاده کنند.