جستجو
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

برگشت خون در سرم علت و راه حل

برگشت خون در سرم

فهرست مطالب

دلایل برگشت خون در سرم چیست؟ آیا برگشت خون در سرم خطرناک است؟ دلایل برگشت خون چیست و برای برطرف کردن این موضوع برگشت خون در سرم زمانی اتفاق می‌افتد که جریان خون به درون لوله‌های سرم برمی‌گردد و وارد کیسه یا مسیر انتقال می‌شود. این مشکل ممکن است به دلیل انسداد یا فشار پایین ناشی از موقعیت نامناسب دست یا اشتباه در تنظیم جریان سرم رخ دهد. برگشت خون می‌تواند خطر عفونت را افزایش دهد و در صورت عدم رسیدگی به موقع، نیاز به تعویض تجهیزات و تکرار فرآیند سرم‌درمانی داشته باشد که موجب ناراحتی بیمار می‌شود. اگر بدانید علت برگشت خون به سرم چیست بدون استرس سرم خواهید زد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. به نظر شما علت نرفتن سرم در رگ چیست؟ عوارض هواگیری نکردن سرم چیست؟

برگشت خون در سرم علت و راه حل

راه‌حل‌های ساده برای جلوگیری از برگشت خون در سرم وجود دارد. مثلا برای جلوگیری از برگشت خون در سرم، باید به تنظیم درست سرعت جریان و وضعیت قرارگیری بیمار توجه داشت. نگه داشتن دست یا بازو در سطح مناسب، استفاده از چسب مخصوص برای ثابت نگه داشتن سوزن و بررسی منظم خطوط انتقال از جمله راهکارهای مهم است. همچنین اطمینان از عدم انسداد مسیر و استفاده از تجهیزات با کیفیت می‌تواند از بروز این مشکل پیشگیری کند و فرآیند درمان را راحت‌تر و موثرتر سازد. ما به شما خواهیم گفت اگر سرم تمام شود چه میشود تا استرس بعد از تمام شدن سرم چه کنیم نداشته باشید. همچنین علت برگشت خون به سرم را توضیح خواهیم داد.

برگشت خون در سرم چه موقع اتفاق می‌افتد؟

یکی از دلایل مهم تجویز سرم برای برخی از بیماران، تزریق دارو و تامین مایع و الکترولیت‌های مورد نیاز بدن بیمار است. پرستارانی که وظیفه تزریقات وریدی را بر عهده دارند باید دارای مهارت، دانش و تجربه کافی در این زمینه باشند. از تزریق وریدی و سرم برای وارد کردن سریع دارو به بدن بیمار با شرایط بحرانی استفاده می‌شود؛ همچنین در صورتی که بیمار توانایی خوردن و نوشیدن مایعات و دارو را نداشته باشد مواد لازم را از طریق سرم وارد بدن می‌کنند. برگشت خون داخل سرم یکی از عوارض متداول سرم درمانی است که باید پرستاران اقدامات لازم را برای جلوگیری از این عارضه انجام دهند. باما همراه باشید تا در مورد علت برگشت خون داخل سرم و راه‌حل آن مطالب مفیدی در اختیارتان قرار‌دهیم. وصل سرم و تزریقات در منزل شیراز بهترین راه برای انجام کلیه خدمات سرم درمانی است.

دلایل برگشت خون در سرم

به نظر شما علت برگشت خون به سرم چیست؟ برگشت خون به سرم و لوله سرم دلایل مختلفی دارد که در اینجا به مهمترین آنها اشاره می‌کنیم که شامل موارد زیر است:

  • هواگیری نکردن سرم
  • ارتفاع سرم نسبت به بدن بیمار
  • ورود انژیوکت به سرخرگ
  • باز نکردن گارو یا تورنیکت

علت برگشت خون به سرم به دلیل تنظیم نادرست سرعت جریان سرم یا موقعیت نامناسب دست بیمار است که باعث کاهش فشار جریان می‌شود. همچنین، انسداد یا پیچ خوردن لوله‌های سرم می‌تواند به این مشکل منجر شود. برای جلوگیری از این مشکلات، از خدمات پرستاری در منزل شیراز که بهترین تیم پرستاری در اختیار دارد استفاده کنید.

عوارض هواگیری نکردن سرم چست؟

بدن ما انسان‌ها هم مانند همه پدیده های طبیعی تحت تاثیر قوانین فیزیک است. به این معنا که تمام قوانین مربوط به فشار مایعات در بدن ما هم حکم میکند. بطور طبیعی درون سیاهرگ های سطحی بدن فشار خون در حد ۸ تا ۱۰ میلیمتر جیوه وجود دارد. وقتی که سرم هواگیری نشود؛ یعنی لوله سرم با مایع سرم پر نشود، فشار درون سیاهرگ از فشار درون لوله سرم که فقط هوا در آن است، بیشتر میشود.

هواگیری نکردن سرم می‌تواند منجر به ورود هوا به جریان خون شود که به عنوان آمبولی هوا شناخته می‌شود. آمبولی هوا در مقادیر کوچک بی‌خطر است، اما در صورت ورود حجم زیاد هوا می‌تواند مشکلات جدی از جمله انسداد رگ‌ها، اختلال در جریان خون و در موارد شدیدتر آسیب به اندامذو حتی خطر مرگ را به همراه داشته باشد. به همین دلیل هواگیری دقیق و صحیح سرم قبل از تزریق بسیار ضروری است تا از این عوارض جلوگیری شود.

ارتفاع سرم نسبت به بیمار

باز هم طبق قانون مایعات، اگر سطح یک مایع بالاتر باشد فشار بیشتری دارد. یعنی وقتی که سرم بالاتر از سطح بدن بیمار باشد نسبت به رگ بیمار فشار بیشتری دارد و درنتیجه وارد رگ میشود. اما اگر سرم پایین تر از ناحیه تزریق قرار بگیرد جریان برعکس میشود و خون وارد سرم میشود. این اتفاق معمولا در زمان خروج بیمار از اجاره تخت بیمارستانی شیراز و ایستادن بیمار رخ میدهد که به سادگی و با بستن سرم میتوان از آن جلوگیری کرد.

ورود انژیوکت به سرخرگ

سرخرگ‌ها فشار بسیار بیشتری دارند. از طرفی در بسیاری از نقاط بدن سرخرگ و سیاهرگ در کنار هم قرار گرفته اند. به همین دلیل گاهی ممکن است که درهنگام رگ گیری، انژیوکت بجای سیاهرگ وارد سرخرگ بشود. در این موارد خون به سرعت و با فشار وارد لوله سرم خواهد شد. بعلت فشار بالای سرخرگ این اتفاق خواهد افتاد و مهم نیست که سرم هواگیری شده باشد یا نشده باشد، یا اینکه ارتفاع سرم چه اندازه است. در این موارد باید انژیوکت سریعا خارج بشود و فشار مستقیم در محل تزریق اعمال شود.

باز نشدن تورنیکت

قبل از گرفتن رگ، برای اینکه رگ به خوبی نمایان شوند و رگ گیری آسان تر شود، بالاتر از محل تزریق گارو یا تورنیکت بسته میشود. اینکار باعث انسداد رگ ها میشود و خون در سیاهرگها تجمع پیدا میکند و رگ برجسته و قابل لمس و قابل مشاهده باشد. گاهی پس از رگ گیری، اگر پرستار فراموش کند که تورنیکت را باز کند، هنگام وصل سرم به انژیوکت، خون به سرم وارد میشود که دلیل آن فشار بالای درون سیاهرگ است که بخاطر تجمع خون ایجاد شده است. در این مورد با باز کردن تورنیکت مشکل به سادگی برطرف میشود.

علت نرفتن سرم در رگ چیست؟

علت نرفتن سرم در رگ به چند عامل بستگی دارد. یکی از دلایل رایج، انسداد در لوله‌های سرم است که ممکن است به دلیل پیچ خوردن یا کثیف بودن لوله‌ها اتفاق بیفتد. همچنین اگر سوزن به درستی درون رگ قرار نگیرد یا در طول زمان حرکت کرده باشد، ممکن است نتواند به درستی وارد جریان خون شود. فشار پایین خون بیمار یا نارسایی قلبی نیز می‌تواند باعث کاهش جریان سرم و در نتیجه عدم ورود آن به رگ شود.

علت نرفتن سرم در رگ چیست؟

در نهایت وجود لخته‌های خون در محل سوزن می‌تواند جریان سرم را متوقف کند. با استفاده از خدمات ویزیت پزشک در منزل شیراز با خیال راحت از ویزیت و وصل سرم بهره‌مند خواهید شد.

تزریقات و تزریق سرم در منزل در شیراز

حال که دانستید علت برگشت خون در سرم چیست آیا بازهم برای وصل سرم استرس دارید؟ علت نرفتن سرم در رگ ممکن است به انسداد لوله‌های سرم یا نادرست قرار گرفتن سوزن مربوط باشد که باید به آن توجه شود. همچنین برگشت خون به سرم می‌تواند ناشی از فشار پایین در سیستم یا تنظیم نادرست جریان باشد که باید از آن جلوگیری کرد. عوارض هواگیری نکردن سرم شامل مواردی مثل آمبولی هوا است که خطرات جدی برای بیمار به همراه دارد. در نهایت اگر سرم تمام شود، باید سریعا اقدامات لازم را برای جداسازی تجهیزات انجام داد و وضعیت بیمار را بررسی کرد تا از بروز مشکلات بیشتر جلوگیری شود.

اگر در هر ساعت از شبانه روز به هر علت به تزریقات و وصل سرم در منزل نیاز داشتید ما در مرکز شیراز درمان اینکار را در سریع ترین زمان ممکن توسط پرستاران باتجربه برای شما انجام میدهیم. در سرتاسر شهر شیراز و به‌شکل شبانه روزی آماده ارائه خدمات هستیم.

سوالات متداول

وقتی سرم تموم میشه هوا میره تو رگ؟

وقتی سرم تمام می‌شود، در صورت عدم هواگیری صحیح، ممکن است هوا به داخل لوله سرم وارد شده و به رگ‌ها برسد. این ورود هوا می‌تواند منجر به آمبولی هوا شود که عوارض جدی برای بیمار دارد.

اگر سرم تمام شود چه میشود؟

اگر سرم تمام شود، باید بلافاصله اقدامات لازم را برای جدا کردن لوله و خارج کردن سوزن از رگ انجام داد. همچنین وضعیت بیمار را بررسی کرده و در صورت نیاز، سرم جدید را آماده کرده و تزریق کنید.

ورم دست بعد از تزریق سرم چگونه رفع می‌شود؟

برای رفع ورم دست بعد از تزریق سرم، باید ناحیه را به آرامی ماساژ داده و از کمپرس سرد برای کاهش التهاب استفاده کنید. همچنین، بالا نگه داشتن دست به مدت چند دقیقه می‌تواند به کاهش ورم کمک کند.

بعد از تمام شدن سرم چه کنیم؟

پس از تمام شدن سرم، لوله‌ها را با احتیاط جدا کرده و سوزن را آرام از رگ خارج کنید تا از آسیب به بافت‌ها جلوگیری شود. سپس ناحیه ورود سوزن را با پنبه یا گاز استریل فشار دهید و وضعیت بیمار را بررسی کنید، در نهایت تجهیزات مصرفی را به‌طور ایمن دور بیندازید.

برای دریافت مشاوره کلیک کنید.

اشتراک گذاری:

: امتیاز مقاله

مقالات برگزیده
خدمات
مطالب آموزشی مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره