جستجو
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

علت ادرار زیاد در هوای سرد

علت ادرار زیاد در هوای سرد

فهرست مطالب

تکرر ادرار در هوای سرد چالش بسیاری از افراد است. مسلما برای این افراد سوال پیش می‌آید که، دلایل تکرر ادرار و سردی بدن چیست و حتی نگران شوند که آیا سردی بدن و تکرر ادرار نشانه بیماری است. اما معمولا به‌خاطر احساس خجالت، کمتر درباره آن صحبت می‌شود. به همین خاطر در این مقاله سعی کرده‌ایم تمامی سوالات شما را پاسخگو باشیم. برای اطلاعات دقیق‌تر درباره علائم و علت تکرر ادرار و بی‌رنگ بودن ادرار، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

دلایل سردی و تکرر ادرار در هوای سرد چیست؟

بسیاری از ما دوست داریم در هوای سرد و بارانی قدم بزنیم، اما گاهی به محض اینکه از خانه بیرون می‌آییم، دچار تکرر ادرار می‌شویم. اما به راستی دلایل سردی و تکرر ادرار چیست؟ به نقل از منابع معتبر مانند “arkansasurology.com” مهم‌ترین دلیل تکرر ادرار و سردی بدن در هوای سرد این است که با کاهش دمای بدن، رگ‌های خونی منقبض می‌شوند تا جریان خون در پوست کاهش یابد و گرما در اطراف اندام‌های داخلی باقی بماند. این کار باعث افزایش فشار خون می‌شود، زیرا همان مقدار خون باید از طریق فضای کمتری پمپ شود. در واکنش به این افزایش فشار، کلیه‌ها مایعات اضافی خون را فیلتر می‌کنند تا حجم خون کاهش یابد و این امر باعث تکرر ادرار در هوای سرد می‌شود.

دلایل سردی و تکرر ادرار در هوای سرد چیست؟

برای پیشگیری از این مشکل، در وهله اول سعی کنید لباس‌های گرم بپوشید و از مصرف غذاهای سرد و نوشیدنی‌های کافئین‌دار پرهیز کنید. در گذشته، پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها همیشه با شال‌های پشمی، کمر و کلیه‌ها را در زمستان‌ها گرم نگه می‌داشتند و از غذاهای گرم استفاده می‌کردند. اگرچه آن‌ها از دلایل علمی این کار بی‌اطلاع بودند، امروزه تحقیقات نشان داده است که این اقدامات تاثیر مثبتی بر کاهش تکرر ادرار در هوای سرد دارد.

آیا سردی بدن و تکرر ادرار نشانه بیماری است؟

سردی بدن و تکرر ادرار به‌طور معمول نشانه بیماری نیست و بیشتر واکنش بدن برای تنظیم دما در برابر هوای سرد است، مگر اینکه دفعات تکرر ادرار زیاد باشد. با این حال، بر اساس مطالعات، سردی بدن و تکرر ادرار می‌تواند نشانه عفونت ادراری باشد اگر با علائم زیر همراه باشد.

  •  سوزش ادرار
  • تکرر ادرار همراه با درد در پایین شکم
  • تکرر ادرار با تب، لرز، یا درد شدید
  • همچنین، مشاهده خون در ادرار
  • حالت تهوع و استفراغ
  • کمر درد همراه با تکرر ادرار می‌تواند به وجود یک مشکل جدی اشاره کند و نیازمند بررسی پزشکی است.

تکرر ادرار در هوای سرد طبیعی است و ممکن است برای همه افراد اتفاق بیفتد، اما این موضوع در سالمندان و کودکان بیشتر مشاهده می‌شود و نیاز به مراقبت از سالمند در شیرازدارد. بنابراین، توجه به وضعیت ادراری این گروه‌ها بسیار مهم است. برای درک بهتر این موضوع اولین چیزی که باید بدانید این است که بدن برای حذف مایعات اضافه ۲ راه اصلی دارد، که شامل موارد زیر می‌شود.

حذف مایعات اضافی از طریق عرق

ما در طول شبانه‌روز فعالیت‌های زیادی انجام می‌دهیم که انرژی مصرف می‌کنند و باعث تعریق می‌شوند. علاوه بر این، گرمای هوا و فعالیت بدنی دمای بدن را افزایش می‌دهند، بنابراین عرق به‌عنوان یک سیستم خنک‌کننده عمل می‌کند.

حذف مایعات اضافی از طریق ادرار

آبی که در طول روز مصرف می‌کنیم توسط دستگاه گوارش جذب و وارد خون می‌شود. سپس کلیه‌ها آب اضافی را تصفیه کرده و آن را به مثانه می‌فرستند تا به‌صورت ادرار دفع شود. هنگامی که شما در معرض هوای سرد قرار دارید، رگ‌های خونی سطح بدن شما منقبض شده، و تمرکز می‌کنند تا جریان خون را به اندام‌ های حیاتی و مرکزی بدن شما برسانند. در نتیجه، این تغییر باعث افزایش جریان و فشار خون درعروق و اندام های مرکزی بدن شما می‌شود.

همان طور که می‌دانیم، کلیه‌ها مسئول تصفیه مواد زائد خون شما و ساختن ادرار هستند. طبق تحقیقات موسسه ملی دیابت و بیماری‌های گوارشی و کلیوی، کلیه‌های شما در هر دقیقه به اندازه نیم فنجان خون را تصفیه می‌کنند که این برای یک شبانه روز حدود ۱۵۰ کوارتز خون را تصفیه می‌شود. بدن اکثر افراد در طول روز ۱ تا ۲ کوارتز ادرار تولید می‌کند.

اما در هوای سرد، به دلیل افزایش پمپاژ خون، کلیه‌ها خون بیشتری برای تصفیه دریافت می‌کنند. این امر باعث می‌شود که کلیه‌ها ادرار بیشتری تولید کنند و در نتیجه، در هوای سرد، تکرر ادرار افزایش یابد. در نهایت، وقتی در هوای سرد بیرون هستید و نیاز به دستشویی پیدا می‌کنید، این وضعیت می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد. اما باید بدانید که ادرار کردن تنها یکی از روش‌هایی است که بدن شما برای محافظت از خود در برابر سرما از آن استفاده می‌کند.

چه زمانی باید نگران تکرر ادرار در هوای سرد شد؟

چه زمانی باید نگران تکرر ادرار در هوای سرد شد؟

مقدار ادرار دفع شده به عوامل مختلفی از جمله رژیم غذایی، فعالیت‌های فیزیکی و میزان مصرف مایعات بستگی دارد. بر اساس تحقیقات اکثر افراد به طور متوسط ۶ تا ۷ بار در روز و یک بار دفع ادرار دارند و در شب یک یا نهایتا دو بار اتفاق می‌افتد. اگر متوجه شدید که بیشتر از یک فرد عادی به ویژه در شب‌ها، ادرار می‌کنید، باید به پزشک مراجعه کنید تا علت مشکل شما مشخص شود.

علاوه بر این، پدیده‌ای به نام ادرار ناگهانی وجود دارد که با احساس ناگهانی و شدید نیاز به ادرار کردن مشخص می‌شود. این حالت معمولا حس ناخوشایندی در مثانه ایجاد می‌کند و می‌تواند به دلایلی مانند عفونت یا التهاب مجرای ادرار، بیماری‌های عصبی، یبوست یا مصرف برخی مواد حاوی الکل رخ دهد. اگر علائم دیگری مثل دشواری در ادرار کردن، درد هنگام دفع ادرار، نداشتن کنترل بر روی مثانه، یا تغییر رنگ ادرار را دارید، حتما باید به پزشک مراجعه کنید. همچنین، برای کودکان هم باید به تعداد دفعات آنها در طول روز توجه کنید. خیس کردن رختخواب در کودکان عادی است. اما باید در نظر داشته باشید که این علائم ممکن است نشانه‌ای از مشکل در مثانه باشد یا به دلیل رشد فیزیکی کمتر از حد نرمال در فرد ایجاد شوند.

تعدادی از پزشکان معتقد هستند که تکرر ادرار، از علائم هشدار دهنده هیپوترمی است که می‌تواندخطرناک باشد زیرا در این حالت، سرعت از دست دادن گرما بیشتر از سرعت تولید گرما در بدن است. در این شرایط علائم دیگری از هیپوترمی مانند لرز، لکنت زبان، تنفس کم عمق و نبض ضعیف را حس کردید، حتما باید به یک مکان گرم و خشک بروید و با مراکز درمانی تماس بگیرید پزشکی باشید. اگر در خانه بودید از ویزیت پزشک در منزل شیراز استفاده کنید.

بهترین روش درمان سردی کلیه و تکرر ادرار

برای جلوگیری از ادرار کردن زیاد در سرما موارد زیر را رعایت کنید:

 کاهش مصرف کافئین

مصرف نوشیدنی حاوی کافئین مانند قهوه و شکلات داغ می‌توانند باعث تحریک مثانه شوند. بنابراین بهتر است برای کاهش تکرر ادرار در هوای سرد از دمنوش‌های گرم مانند زنجفیل یا دارچین استفاده کنید.

 عدم مصرف الکل

مصرف الکل نیز مانند کافئین، می‌تواند مثانه شما را تحریک کند.

افزایش وزن

مواد غذایی گرم، کالری زیادی دارد و می‌تواند، منجر به افزایش وزن شود. این افزایش وزن باعث افزایش فشار به لگن و در نهایت و در نهایت بی‌اختیاری ادرار شود.

پرهیز از غذاهای محرک تحریک مثانه

برخی از مواد غذایی مانند گوجه فرنگی، شکلات و غذاهای تند همگی بر مثانه تاثیر می‌گذارند، بنابراین در زمستان آنها را مصرف نکنید.

 تقویت عضلات کف لگن

ورزش‌های خاصی برای تقویت عضلات لگن وجود دارند که می‌توانند از بی‌اختیاری ادرار جلوگیری کنند. در فصل زمستان، عطسه یا سرفه ممکن است منجر به نشت ادرار شود، بنابراین تقویت عضلات کف لگن اهمیت زیادی دارد. همچنین، در برخی موارد، افراد ممکن است نیاز به استفاده از سوند ادراری و مراقبتها لازم از بیمار داشته باشند تا به بهبود وضعیت آن‌ها کمک کند.

مصرف زیاد آب

تکرر ادرار می‌تواند باعث از دست دادن مقدار زیادی آب از بدن شود، بنابراین حتما آب کافی بنوشید تا به حفظ عملکرد مناسب بدن و جلوگیری از کم‌آبی کمک کنید. موارد ذکر شده از بهترین روش‌ درمان سردی کلیه و تکرر ادرار هستند، اما تاثیر آن‌ها به عواملی مانند سن، وضعیت سلامتی و میزان مصرف مایعات فرد بستگی دارد.

آخرین سخن درباره تکرر ادرار در هوای سرد

دلایل سردی و تکرر ادرار به عوامل مختلفی مانند مصرف کافئین، بیماری‌ها و عفونت‌های ادراری بستگی دارد. اگر تکرر ادرار با علائم مختلفی  مانند سوزش و یا حالت تهوع همراه باشد، احتمالا سردی بدن و تکرر ادرار نشانه‌ بیماری است. بنابراین حتما با پزشک مشورت کنید. بهترین روش‌ درمان سردی کلیه و تکرر ادرار شامل گرم نگه‌داشتن بدن، مصرف مایعات کافی و رعایت رژیم غذایی مناسب است.

سوالات متداول

چرا در هوای سرد بیشتر ادرار می‌کنیم؟

در هوای سرد، بدن برای حفظ دما خون بیشتری پمپاژ می‌کند که باعث می‌شود کلیه‌ها مایعات بیشتری را فیلتر کرده و ادرار بیشتری تولید کنند.

علت ادرار زیاد و بی رنگ چیست؟

ادرار زیاد و بی‌رنگ معمولا نشان‌دهنده نوشیدن مایعات کافی می‌باشد. همچنین، این وضعیت می‌تواند به دلیل فعالیت بیشتر کلیه‌ها برای دفع مایعات اضافی ناشی از تغییرات دما یا مصرف برخی داروها باشد.د.

آیا تکرر ادرار در هوای سرد نشانه بیماری است؟

تکرر ادرار اگر با علائمی مانند درد یا سوزش ادرار همراه باشد، ممکن است نشان‌دهنده عفونت ادراری یا مشکل دیگری باشد و نیاز به بررسی پزشکی دارد.

برای دریافت مشاوره کلیک کنید.

اشتراک گذاری:

: امتیاز مقاله

مقالات برگزیده
خدمات
مطالب آموزشی مشابه

یک پاسخ

  1. ممنون از توضیحاتت خوبتون
    من قهوه زیاد میخورم
    نمیدونستم باعث تکرر ادرار در سردی هوا میشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره